Recept: Världens bästa bountybollar.Vissa koncept är mer vinnande än andra och bör inte brytas i onödan, och att baka detta julgodis är ett exempel på sådant ur mitt liv. I måndags stod jag och kokade ihop ingredienserna för tredje året i rad och lär troligtvis göra det i många år framöver också. Det är utan tvekan min absoluta favoritgodsak till jul och vinner över knäck, fudge och all tryffel i världen. Möjligtvis att mozartkulor ligger som samma plats. Och polkabräck. Hur som helst - de är värda att göra och inte det minsta krångliga! Receptet kommer under nästa bild (som för övrigt återanvänds från förra årets inlägg angående dessa!).Börja med att smälta samman
50 g smör, 0,5 dl sirap, 0,5 dl florsocker och 2 dl vispgrädde i en kastrull. Låt det koka upp och fortsätta så ett par minuter tills smeten börjar att tjockna. Det brukar ta ungefär 10 minuter för min, men i år lät jag det vara kvar på spisen i nästan en halvtimme. Ju längre det får gotta sig, desto godare blir slutresultat. Var dock noga att passa så att det inte bränner fast, utan rör runt ganska ofta. Blanda sedan ner 200 g kokos, det vill säga en påse, och blanda ordentligt. Låt stå och svalna tills att du kan hantera smeten med händerna utan att bränna dig.Forma små bollar av smeten och lägg ut på en bricka eller plåt. Gör man dem små blir det drygt 70 stycken, lite större runt 50. Frys dem sedan igen i minst en timme och doppa därefter i smält mörk, block-, vit eller mjölkchoklad. Låt återigen stelna i frysen och förvara därefter dem svalt i en lufttät burk. Njut när som helst.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0