Recept: Minipizzor på aubergine eller zucchini.


Här kommer ett tips från mig och recept på följande kombinerat i samma inlägg - Minipizzor, fast med aubergine eller zucchini som bas! Har sett idén dyka upp i diverse sociala medier som jag följer ungefär hela tiden det senaste halvåret, men det var i slutändan min värdmamma borta i England som introducerade det för mig på riktigt tidigare i våras en stressig onsdag när vi behövde en snabb och enkel lunch innan dagens pick-ups skulle ta vid. Det är hur gott som helst och extremt enkelt att göra, oavsett om man är pigg eller har feber, som jag idag. Härligt liv! Vanligtvis är min standard jag-orkar-inte-laga-mat-lunch detta fast med tortillabröd som bas, men det åt jag igår och så är det ju känt att det är roligt med variation ibland. Utöka din comfort-zone och testa själv. Pluspoäng för att det går smidigt att göra dem såväl vegetariska, veganska eller laktosfria om så önskas. Glutenfria är dem redan.

 
Hur? Använd en medelstor aubergine alternativt zucchini per person, och skär i centimeter-tjocka skivor. Jag använde det förstnämnda. Lägg i en bunka, salta ordentligt och låt stå en halvtimme för att vattnet ska svettas ur och fruktköttet bli fastare. Stek snabbt i lite olja så att det blir yta och flytta över till en bakplåtspappersklädd plåt. Bre på ett lager tomatsås av valfri variant beroende på hur mycket en orkar anstränga sig och toppa därefter med allt en tycker om i pizza-väg. Jag hade inte allt för höga ambitioner med att skapa smaksensationer utan slängde bara på säkra kort som ketchup, sweet chili-sås, hackad vitlök, rödlök, paprika, några potatisbitar, salami, skinka, vanlig riven ost och lite fetaost som hade gömt sig längst in i kylskåpet. Dock inte allt på alla, utan väl uppdelat. Sedan blidde det oregano över hela plåten och curry över hälften, och slutligen in i ugnen på 225° i en kvart eller tills att det börjar lukta färdigt. Servera med pizzasallad, ringlad balsamico och ett gott bröd. Min ostmacka var inte fotogenisk nog för att få vara med. Bon appétit!Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0