Det jag lyssnar på just nu.

Varje gång juli övergår till augusti, ljusa sommarkvällar börjar mörkna redan vid åtta och de som haft sommarlov återgår till skolan igen förändras även vad som strömmar ut ur mina hörlurar. Jag vet inte varför, men tror att det beror på känslan av en nystart efter semestertiderna, att det gamla ska ut och nya ska in. Jag tröttnar på mina spellistor med gamla sommarhits och den vanliga reklamradion, och vill ha podcaster blandat med peppiga musikaler och singer/songwriters istället. Än så länge är utbytet bara i inledningen, men ett urval av vad som lyssnas på just nu kommer här iallafall.


Bubblare från förra året; P3 Institutet

1. Först ut på listan är Ronden, en relativt nyupptäckt podd för min del. Det var Ellen som hajpade och tipsade mig om den när hon besökte mig i Molesey i Maj, och sedan dess är jag fast. Beskrivningen lyder "Tre läkare, ett samtal, ingen ordning", och det är ganska på pricken vad man får när man trycker på play. Diskussionerna går från att vara extremt seriösa till väldigt oseriösa, allvarliga till lättsamma och fullt logiska till raka motsatsen på sekunder, och jag har skrattat rakt ut flera gånger när jag har lyssnat eftersom en del kommentarer kommer så himla fort och klockrent. Har lärt mig allt och ingenting om giftiga japanska fiskar, hur läkare ser på sina kollegor samt hur pass lite insikt man som privatperson faktiskt har i den arbetssektorn. Finns 67 underbara avsnitt att hämta i den vanliga appen och varje snittar på ungefär en halvtimme. Ett visst nördigt intresse för medicin och biologi kan dock rekommenderas för att kunna njuta fullt ut.

2. P3 Dokumentär. En klassisker som funnits i evigheter och ett säkert kort som nästintill alltid levererar. Har lyssnat mig igenom alla säsonger till och från de senaste åren och lärt mig så galet mycket om svensk historia och nutida händelser tack vare det programmet. De avsnitt jag fastnat mest för hittills är de om Knutbysekten, Diskoteksbranden i Göteborg och Skolskjutningarna på Columbine High School, men nästan alla är väl värda att lägga en timme eller två på. Finns 200+. Älskar man allt som har med samhällskunskap att göra finns inget bättre alternativ.

3. Soundtracket till Grease.
Världens bästa musikal med världens bästa musik från världens bästa årtioende. Efter att jag, Madde och Amanda var och såg filmen på utomhusbio ala' 12 grader varmt, duggregn och en dimmig skyline, och tillsammans med övriga besökare glatt skreksjöng med i varenda sång har jag varit helt såld på dem. Insåg där och då att man missat att uppskatta vissa av låtarna för att de hörde till scenerna man spolade förbi som yngre, men är väldigt glad över att ha upptäckt dem nu. Sandy, There Are Worse Things I Could Do och Hopelessly Devoted To You är ungefär det enda som jag kört på repeat den senaste veckan. 

4. Ofiltrerat
En podcast med Sofia Sjöström i fronten, som går ut på att hon träffar några av Sveriges största personer inom bloggvärlden för att diskutera och prata om den verklighet som inte alltid kommer fram i media. Intressant, öppet och nyttigt i och med att ämnena som tas upp är sådana som tåls att upprepas gång på gång. Clara Henrys och Flora Wiströms är mina favoriter hittills, men ser framemot att höra fler i och med att gästerna är kända profiler allihopa. Finns i den vanliga poddappen!

5. Hozier.
Fantastiska artist som jag har en sådan hatkärlek för. Spelar någon Take me to church går jag hellre ut ur rummet än stannar kvar för att jag är så trött på den, men all annan musik han gör har numera hamnat i samtliga av mina spellistor pga bäst. Är 100% helt galet såld på Better Love efter vi såg Tarzan för några veckor sedan och lär ha spelat ut den inom en snar framtid. Denna är också brabra.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0