Ett besök i Kew Gardens i maj.Hej på er! Det är onsdag, sista augusti och har utöver att läsa ut en bok spenderat några timmar på förmiddagen med mormor, morfar och våfflor nere i Apladalen. Himla mysigt. Vi pratade om världshändelser, politik, bröllop och kom inte helt förvånande även in på ämnet "London" några gånger. Berättade om allt vad vi hittade på där borta och blev i och med det påmind om att jag fortfarande har pinsamt många bilder och inlägg därifrån kvar att publicera. Detta började jag exempelvis skriva den åttonde maj, dagen efter vårt besök på platsen som visas upp, men färdigställde aldrig, förrän nu. Tänkte att det passade perfekt, att ni medan jag kilar iväg och inventerar solskyddsmedel och barnmatsburkar på Willys, kan få hänga med och återuppleva en lördag Kew Gardens. Själva höll vi nästan på att smälta bort i värmen och fick betala 14 pund för att sticka oss på kaktusar och titta på näckrosor, så passa på att njuta.Strax efter elva kom vi in genom grindarna och styrde direkt stegen mot det största växthuset jag någonsin sett. Det var fullsmockat av japaner och palmer i alla former och storlekar, och så fuktigt att jag var rädd att kameran skulle bli vattenskadad. Klarblå himmel + glas + tropiskt klimat är inget trevligt. Dock maffigt!Hade inte helt förvånande sällskap av dessa små filurer. Älskar att de inte ens ifrågasatte när jag placerade dem framför en palm och sa åt dem att skratta lite spontant. De kan!Vi spanade in så mycket vi orkade innan svettpaniken tog över och fältet flyddes. Har aldrig varit så skönt att komma ut i friska luften som då.In i nästa växthus, lyckligtvis lite svalare, och titta på dammen. Var drömmigt fint. Älskar näckrosor. Madde lyckades även plåta min kommande och nuvarande profilbild wiho.

 
Sedan blev det inga fler bilder förutom dessa tre, men de summerar resten av dagen där ganska bra. Det blidde skogsterräng, ökenlandskap, kaktusar, stenar, Tesco-picknick och slutligen lite glass under paraplyet då det helt från ingenstans började regna. Så fin eftermiddag. Åk dit om ni får chans, möjlighet och inte helt ogillar blommor och grönska!

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0