Studentbalen 2015 del 2.


Ytterliggare ett antal foton från studentbalen för snart tre veckor sen, här har vi åkt in mot stan igen och mött upp alla andra par i Apladalen för mingel och fotande. Solen fortsatte stråla och det var riktigt roligt att krama om och titta på alla sina vackra vänner. Förstår för övrigt inte hur fort tiden har gått, på ett sätt känns det som om det var igår vi stod där och log, samtidigt hade det kunnat vara flera månader mellan då och nu. 

Kvällar i Gamla stan.Två av sju kvällar förra veckan spenderade vi inne i Rhodos gamla Stad, den lite äldre stadsdelen med ringmur och allt sånt där. Självklart var det proppat med andra turister vart man än gick och restaurangerna hade även dessa svenska menyer stundtals, men trots det var det himla mysigt att strosa runt och äta middag. En kväll besökte vi en restaurang jag hade läst en hel del innan om, Romeo. Stämningen och atmosfären var verkligen på topp och ljusslingor överallt gjorde allt om möjligt ännu finare, men tyvärr levde inte maten upp till förväntningarna. Antingen hade vi otur, eller så beställde vi helt enkelt fel rätter. Fint var det iallafall!

 

Efter att ha varit centrum för varenda restaurangs inkastare hamnade vi slutligen på en terass och åt middag med utsikt över torget under tiden som solen gick ner, så härligt. Sedan strosande vi runt bland alla små butiker och marknadstånd som sålde allt från massproducerande "handgjorda" souvenirer, läderväskor, smycken och en väldans massa keramik, innan vi avslutade med lite crepes på hemvägen. Mycket, mycket gott.

En tur och retur till Rhodos, tack.

 
Helt plötsligt hade en vecka gått och bara sådär var man visst tillbaka på hemmaplan igen. På några timmar vände vi om från Grekland till Sverige, 30 grader celsius och gassade sol till gråmulen himmel, hotellfrukostar med grekisk yoghurt, honung och valnötter till den vanliga havregrynsgröten, dagar enbart spenderade på stranden med bra böcker som sällskap till sommarens jobb, helt enkelt från semester till verkligheten. Har inte riktigt kommit fram till hur jag känner kring det ännu. På ett vis är det sorgligt att jag imorse vaknade upp i Rhodos Stad men ikväll somnar i mitt egna rum då livet där borta trots allt var ganska underbart, men samtidigt är det inget fel på allting här heller. Vardag är underskattat, den svenska sommar är fin, brännan sitter förhoppningsvis kvar någon vecka till innan man återgår till sitt vanliga bleka jag igen och både huvudet och kameran är fullt av minnen från en riktigt bra resa. Allt kommer flyta på utan problem och jag är så tacksam för det. Ibland mår man ju nästan för bra.

Egentligen har jag så mycket mer jag vill skriva och visa, men det får bli en annan gång. Om sju timmar ska jag nämligen vara ombytt och klar på jobbet, och för att det ska finnas en chans att orka med det utan att kollapsa prioriteras sömn först i detta fallet. Sov gott finisar! 

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0