MVG och blommor och regn.


Mycket väl godkänd torsdag för min del. Har pysslat omkring med ett projekt här hemma eftersom vädret imorse inte tillät något annat, förmiddagsfikat väldans goda wienerbröd och babblat några timmar på stan med Linnéa, stannat till i Apladalen på vägen hem och luktat på blommor, kört grejer till Erikshjälpen med mor min och sedan toppat alltet med en stängning på jobbet. Allt flöt, kunderna var glada och därmed vi också. Trevligt värre. Att vardagen kan vara så njutningsbar. Nu är det sovdags. Puss!

Drömmer om Paris och Berlins gator.

 
Sitter just nu och lyssnar på regnet smattrande utanför blandat med Ron Pope och läser om äventyr på Floras blogg. Har följt hennes skrivande från och till i något år eller så, men det är först nu på det senaste som jag fastnat stenhårt och därför i stunden lusläser varenda inlägg hon publicerat, den tjejen kan konsten att hantera ord. För tillfället handlar de flesta om tågluffar, storstäder, cykelsemestrar och tips hur man ska få ut det mesta av olika platser. Och galet, så sugen jag blir på att åka iväg ett tag jag med. Vill också resa omkring och se världen, se Europa framför allt! Köpa en InterRail-biljett, gå på loppis i Mauerpark och på Kreutzigerstrasse i Berlin, bo på hostel, strosa omkring i Paris, picknicka någonstans i Köpenhamn, besöka Spuisstraat i Amsterdam, fota människor i gathörn, göra London ännu en gång, se helt andra kulturer, äta mat från olika stånd, samla minnen, slumpmässigt hamna på enorma marknader och fika på extremt mysiga hippa caféer med tavlor över hela väggarna som inte går att hitta här. Det är drömmen just nu. Antagligen kommer den se helt annorlunda ut imorgon och ytterligare på ett annat vis dagen efter det eftersom man inte är mer än människa, men för tillfället är det vad som lockar mest. Tågluffa Europa. Helst snart. Om någon vill följa med är det bara att räcka upp handen och höra av er för jag är redo närsom, tror jag.

Nostalgi, bokstavsordning och Elvis.

 
Hej och god morgon världen! Idag mår jag bra vilket troligtvis beror på en kombination av att a) jag äntligen har investerat i en trasmatta som jag suktat efter i två år men av någon anledning aldrig burit med mig till kassan och betalat för förrän nu i lördags b) den passar perfekt i mitt rum c) jag äntligen har förstått varför Elvis Presley är världsbäst d) jag och David idag har stått ut med varandra i ett helt år e) min latte imorse hade mer skum än kaffe i sig och f) mamma håller på och rensar vårt förråd och därför gräver fram gamla böcker och Bamse-tidningar jag kan bli nostaglisk över. Min morgon har därmed hållt hög klass. Nu är det jobb som gäller resten av denna onsdag. Ha det fint!

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0