Hejdå sommarstugan.

Är sedan ett par timmar, en tacos-middag, lite kvalitétstid med bästa vännen samt en god natts sömn, hemkommen från Halmstad, Vilshärad och sommarstugan efter det sista besöket där någonsin. Nästan hela släkten på pappas sida var med och vädret var toppen, så det blev ett perfekt avslut och hejdå till platsen man spenderat mer eller mindre tid varenda sommar så länge jag kan minnas, från att jag var nyfödd fram tills nu. Det har klarats av oräkneliga antal kvällsdopp nere vid havet i Självik, ivriga turer på ostadiga cykelsadlar till kiosken för att köpa S-märken med kusinerna, böcker som plöjts på en madrass på gräsmattan och golfrundor med provisoriska golfbollar- och klubbor man hittade i förrådet. Likaså grillmiddagar, godispåsar, kvällar på altanerna och solnedgångar. Besök av alla möjliga vänner och påhitt av alla slag. Har så många fina minnen därifrån så både jag, kusinen och farmor grät en skvätt när det var dags för oss att köra tillbaka till Värnamo igår då det plötsligt blev väldigt känslosamt, åh. Det var fint. Är därför väldigt glad över att helgen blev så mysig som den blev och att vi gjorde mycket av det där typiskt-stugliv-iga. Låter bilderna berätta resten!

Farmor bjöd på köttfärssoppa och ostknäcke till lunch i lördags. Enkelt och smidigt, som det ska vara där. Hon är bäst på mat.

Kommer sakna dessa hus så mycket. Gick runt i varenda vrå och tittade för att komma ihåg alla detaljer, men istället upptäckte jag nya, haha.


Som alltid blev det en sväng in till storstaden, men väldigt kort denna gång. Jag hann bara springa in på Myrorna, hitta ännu en burk till min samling, betala mina 12 kronor och sedan springa tillbaka för att få skjuts hem igen. Det dög dock hur bra som helst.

Farmors födelsedag firades med tårta och kaffe.


Medan övriga förberedde middagen gick jag, Jennie och Jonathan ner till småbåtshamnen några hundra meter bort för att andas lite havsluft. Jag har redan upptäckt en hel massa fördelar med att ha kort hår, men det bästa av allt än så länge är nog att blåst blir så mycket mer lätthanterligt än med långt. Älskar.

Vet inte hur många gånger man har stått ute på bryggan och bara varit.

Här har ni min lillebror. Han är speciell, men jag gillar honom såklart ändå.


Vilket syns här. Syskonkärlek av bästa sort. Vet inte hur många timmar vi har legat på soffan och spelat Pokémon på hans Gameboy där när det regnat utanför.

Ljuset var SÅ fint eftersom solen lös igenom molnen här och var men ändå inte låg direkt på. Kunde varit kvar en evighet, men maten blev klar hemma så vi fick gå tillbaka ganska snart. Resten av kvällen spenderades med grillat, skratt och frågesport i mörkret med allesammans.
 
Igår vaknade jag tidigare än alla andra och passade därför på att snöra på gympaskorna och gå en sväng innan frukost. Promenerade ner till havet och gick runt där ett tag. Mycket bra start på dagen.

Efter att vi hade fått lite mat i magen åkte några av oss en sväng till Särdals Kvarn enligt tradition. Allt där inne är så fint och skapar vill ha-begär, men är även så himlans dyrt. Och jag håller hårt i mina pengar. Mamma bunkrade dock upp med lingonsylt för ett tag framåt så det kändes okej ändå.
Sedan spelade vi kubb och jag satte mig ute i solen och löste korsord med mina rester från lördagen fram till lunch. Och där var det slut. Tack för en mysig helg!

Fullt upp och hejdå trettio centimeter.

1. Den enda bilden jag tog i lördags. Stabilt. Dock fint motiv och fina tjejer.
2. Hittade denna skylten på en husvägg och tyckte att namnet på platsen var fint nog att förevigas trots smutsigt tegel, plast och lysrör.


3. Nyklippt och euforisk över att se totalt annorlunda ut. Hejdå det långa hår som följt med mig från sexan tills nu. Vi lär aldrig ses igen.
4. Idyllen när man vaknar upp hos sin pojkvän av att kossorna råmar utanför. Det är så mysigt att ni anar inte.
 
De senaste dagarna slutade visst upp som mer än intensiva och det är en väldigt, väldigt trött tjej som just nu sitter framför skärmen och glor efter att ha jobbat i nio och en halv timma sedan klockan tolv. Det har blivit mycket sådant det senaste, varvat med samtal hit och dit, två svängar upp till Jönköping, arbetsintervjuer (!) och möten. Hur det utvecklar sig vet vi ännu inte, men oavsett vad så är erfarenheten guld värd. Vuxenpoängen rullar in. Utöver sådant skojigt har mamma fyllt år, David lämnat Småland för storstaden och jag babblat med min psykolog plus kapat av största delen av mitt hår lite spontant sådär i förmiddags. Det var inte min ursprungliga tanke när jag satte mig i stolen men nu i efterhand kunde jag inte vara mer nöjd. En gammal idé som äntligen blivit genomförd. Heja mig. Det, samt allt annat som gör mig till en duktig människa, firas med en välbehövlig ledig helg i sommarstugan. Ha det!

Regniga augusti och jordnötssmöriga äpplen.Idag har det varit oktober utomhus eftersom himlen bestämde sig för vara totalt öppen från morgon till kväll och tropisk regnskogshetta inomhus då jobbets fläktsystem inte ville samarbeta över huvud taget. Det var väldigt varmt att plocka upp olivburkar och festisar i mängd och parti när luften som kom emot en var 27-gradig och ett tag där var man kort sagt lagom fräsch. Uh. Lyckligtvis fick de ordning på allt igen efter någon timma, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Det var dagens ena lyckostund. Den andra var ett tag tidigare, runt klockan elva, då jag tillsammans med skapelsen på bilderna hängde i soffan framför ett avsnitt av den bästa serien genom tiderna. Jordnötssmör (♥), varma äppelbitar och keso med te kan nog vara den bästa kombinationen jag någonsin fått till och trots att jag gör mig en sådan här lite portion nästintill varje dag har jag ännu inte tröttnat. Nom nom nom var orden.Recept är onödigt eftersom det är så löjligt simpelt. Bara att skära upp ett äpple och slänga ner i en stekpanna med nån deciliter vatten och så mycket kanel som en normal människa tycker är överdrivet. Småkoka det ett tag, gegga ihop nötsmör och vatten tills det blir lagom löst och sedan är det bara att häva upp allt i valfri skål. Finito.

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0