Hejdå sommarstugan.

Är sedan ett par timmar, en tacos-middag, lite kvalitétstid med bästa vännen samt en god natts sömn, hemkommen från Halmstad, Vilshärad och sommarstugan efter det sista besöket där någonsin. Nästan hela släkten på pappas sida var med och vädret var toppen, så det blev ett perfekt avslut och hejdå till platsen man spenderat mer eller mindre tid varenda sommar så länge jag kan minnas, från att jag var nyfödd fram tills nu. Det har klarats av oräkneliga antal kvällsdopp nere vid havet i Självik, ivriga turer på ostadiga cykelsadlar till kiosken för att köpa S-märken med kusinerna, böcker som plöjts på en madrass på gräsmattan och golfrundor med provisoriska golfbollar- och klubbor man hittade i förrådet. Likaså grillmiddagar, godispåsar, kvällar på altanerna och solnedgångar. Besök av alla möjliga vänner och påhitt av alla slag. Har så många fina minnen därifrån så både jag, kusinen och farmor grät en skvätt när det var dags för oss att köra tillbaka till Värnamo igår då det plötsligt blev väldigt känslosamt, åh. Det var fint. Är därför väldigt glad över att helgen blev så mysig som den blev och att vi gjorde mycket av det där typiskt-stugliv-iga. Låter bilderna berätta resten!

Farmor bjöd på köttfärssoppa och ostknäcke till lunch i lördags. Enkelt och smidigt, som det ska vara där. Hon är bäst på mat.

Kommer sakna dessa hus så mycket. Gick runt i varenda vrå och tittade för att komma ihåg alla detaljer, men istället upptäckte jag nya, haha.


Som alltid blev det en sväng in till storstaden, men väldigt kort denna gång. Jag hann bara springa in på Myrorna, hitta ännu en burk till min samling, betala mina 12 kronor och sedan springa tillbaka för att få skjuts hem igen. Det dög dock hur bra som helst.

Farmors födelsedag firades med tårta och kaffe.


Medan övriga förberedde middagen gick jag, Jennie och Jonathan ner till småbåtshamnen några hundra meter bort för att andas lite havsluft. Jag har redan upptäckt en hel massa fördelar med att ha kort hår, men det bästa av allt än så länge är nog att blåst blir så mycket mer lätthanterligt än med långt. Älskar.

Vet inte hur många gånger man har stått ute på bryggan och bara varit.

Här har ni min lillebror. Han är speciell, men jag gillar honom såklart ändå.


Vilket syns här. Syskonkärlek av bästa sort. Vet inte hur många timmar vi har legat på soffan och spelat Pokémon på hans Gameboy där när det regnat utanför.

Ljuset var SÅ fint eftersom solen lös igenom molnen här och var men ändå inte låg direkt på. Kunde varit kvar en evighet, men maten blev klar hemma så vi fick gå tillbaka ganska snart. Resten av kvällen spenderades med grillat, skratt och frågesport i mörkret med allesammans.
 
Igår vaknade jag tidigare än alla andra och passade därför på att snöra på gympaskorna och gå en sväng innan frukost. Promenerade ner till havet och gick runt där ett tag. Mycket bra start på dagen.

Efter att vi hade fått lite mat i magen åkte några av oss en sväng till Särdals Kvarn enligt tradition. Allt där inne är så fint och skapar vill ha-begär, men är även så himlans dyrt. Och jag håller hårt i mina pengar. Mamma bunkrade dock upp med lingonsylt för ett tag framåt så det kändes okej ändå.
Sedan spelade vi kubb och jag satte mig ute i solen och löste korsord med mina rester från lördagen fram till lunch. Och där var det slut. Tack för en mysig helg!

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0