Flickan från ovan.Jag och David tittade på en himla bra film igårkväll, Flickan från ovan (The Lovely Bones) jag måste tipsa er om att se då den var en sån som gjorde att jag satt och grät i slutet, haha. Den handlar om en ung helt vanlig tjej vid namn Susie som bor med sin familj i en normal förort, drömmer om att bli fotograf och är hemligt förälskad i den äldre snygga killen på samma skola, men vars liv vänder totalt när hon blir våldtagen och mördad av sin granne påväg hem från skolan. Hon väljer dock inte att dö utan lever kvar i något slags mellanvärld där hon kan se allt som hennes familj går igenom och hur de påverkas av hennes död. Lite drama, lite thriller, nästan lite skräck (enligt min åsikt iallafall, är mesigast i världen) och på något sätt flummig konstig komedi mitt i allt också, och just de där fantasi-delarna kunde jag faktiskt ha skippat. Se den så förstår ni vilka jag menar. Men mest är det drama och det är bra drama. Allra bäst är skådisen som spelar grannen. Tips!

Första advent, lussekatter och kaffe.


Hej på er, åh, denna helgen har varit så himla bra hitills och är det fortfarande, lycklig tjej! Detta måste verkligen vara årets bästa tid, speciellt när man sitter på rummet nyss hemkommen efter traditionell första advent-gudstjänst som man varit på varenda år sedan man var typ, bebis, inklusive fikat efteråt, julstämningen i huset är på topp med färdiga pepparkakor på köksbänken och julmusiken på, vårt adventskalenderträd är klätt och önskelistan är färdig. Blir som ett barn på nytt när det handlar om förväntan inför den 24e och kommer därför inte prata om annat de kommande veckorna, haha, kommer det snart lite snö som faktiskt stannar kvar också så blir allt perfektion✓.

Slänger in lite bilder från de senaste dagarna + något annat roligt lite senare idag om jag hinner, nu mat. Puss!

I'm blue da ba dee da bee da.


Satt och skapade världens utan tvekan bästa spotify-lista precis, nästan två timmar med bara nostalgi-musik, hur underbart? Letade upp mina gamla Hits for Kids-skivor, började fixa och nu börjar den faktiskt ta sig, så resten av veckan kommer jag enbart lyssna på mellanstadiedisco-tryckare, gammal pop man tyckte var underverk när man var tio, cascada och självklart en massa markolio haha. Man kan inte bli annat än lycklig av det. Klicka här eller på bilden och lyssna ni med. 

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0