Recept: Krämig vaniljfudge.


Tätt efter bountybollarna på min topplista över det bästa julgodiset kommer dessa godingar. Jag gjorde dem första gången som ett test vintern 2014, men klassar dem numera som ett säkert kort i min lilla samling och rörde därför ihop en sats häromkvällen också, som jag skrev i ett tidigare inlägg. De är enkla att göra, blir sådär krämiga och lena som fudgen man köper på marknad och går att smaksätta med vad man själv föredrar. Orginalreceptet är till exempel ursprungligen gjort med pepparkakskryddor, men jag valde att byta ut det till vanilj istället och det fungerade hur bra som helst. Så länge grunden är som den ska går nog det mesta att röra i! Kan tänka mig att krossade polkagrisar, lite lakrits eller saffransarom kan bli himla bra. Får testa det nästa gång. Recept kommer i vilket fall som helst nedan!



Börja med att blanda samman 3dl vispgrädde, 3,5 dl strösocker, 0,5 dl glukossirap, en snudd salt och 1 urskrapad vaniljstång (eller annan smaksättning). Låt det koka tills att smeten har en temperatur på ungefär 118 grader, det tar ungefär 20 minuter men använd kökstermometer för säkerhetens skull. Blir det för varmt blir fudgen hårt. Dra sedan av kastrullen från plattan och rör ordentligt så att smeten blir fluffig, krämig och tung att blanda, vilket brukar ta omkring 5-10 minuter. Hellre lite för länge än för kort. Häll ut i en form, cirka 25x18x5 cm och tryck så att det blir jämt fördelat. Låt stelna och skär därefter i lagom stora bitar. Förvara svalt och njut!


Kommentarer
Skrivet av: G I N A ~

gott! :)

2014-12-21 @ 17:35:44
URL: http://kissen.se

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år från Värnamo, Småland. Har en enorm förkärlek till fint porslin i stora högar, jordnötssmör i ohälsosamma mängder, långa promenader i skogen och att somna till ösregn utanför.

RSS 2.0