Månadens.. (juli)

    

Sammanfattning;
en väldigt varierande månad som gått från botten till toppen med många riktigt bra stunder men också vissa mindre bra stunder. Har spenderat många timmar ute i solen, både hemma och på stranden, fått riktiga sommar-och-semester-känslor, sträckt ut armarna vid havet mer än en gång, haft roliga dagar/kvällar/dygn med vänner, umgåtts och haft det bra med familj och släkt, saknat vissa personer + utmanat mig själv, både positivt och negativt. Även varit överallt och ingenstans känns det som. Dock har jag inte riktigt hunnit få ner allt detta i bloggen än med bilder och texter, utan jag ligger efter där, jag vet.. men som sagt, jag jobbar på det. Det kommeeeer. Hela juli finns att läsa här.

Bästa:
 det underbara sommarvädret, Gotlandsresan, harry potter & att KIK finns
Mindre bra: inte värt att ta upp här
Kärlek: min bästa familj
Framgång: tagit ansvar och tömt kameran på bilder + lagt in alla på hårdisken ifall datorn skulle ge upp för gott (finns en risk)
Humör: varierande
Låt: Avicii – Wake Me Up - Radio EditJohn De Sohn – Under the Sun (Where We Belong) - Radio Edit
Bästa kväll/dag/helg: sista kvällen/natten på gf!
Minne: när jag och familjen åt inne på medeltidsrestaurangen i visby, och inte fick något annat att äta med än en kniv och våra egna händer, hehe.. helt klart annorlunda.
Skratt: "nu går vi raukt fram" (familjehumor)
Godaste: saltkola-glassen och fisk i foliepaket på grillen, mhm
Hat: ångest
Lärdom: måste börja bli bättre på att uppskatta hur mycket tid jag har till saker, haha
Beroende: min långkjol
Saknad: alla vänner som varit på andra platser än vad jag har varit, och hemma när jag varit på annat håll
Överraskning: att jag faktiskt har fått en fin bränna i år, det brukar inte hända haha
Längtan: längtan kanske är fel ord, men jag ser faktiskt väldigt mycket framemot hösten och allt vad den kommer innebära


Kapitelhusgården, Visby.Detta är väl inte sådant jag normalt brukar klassa som blogg-material då det är lite turist-och-reklam-varning på det (vilket alla mina inlägg från gotland verkar få), men detta var så häftigt och framför allt - annorlunda, att jag typ måste berätta om det.

Den näst sista dagen på semestern fyllde min kära pappa år, och han önskade sig att vi skulle äta middag på ett ställe som hette Kapitelhusgården inne i Visby på kvällen. Det är en medeltidsrestaurang som serverar maten på ett lite.. speciellt sätt, och hela stället är utformat som om det vore förr i tiden. Vi var där en tidigare kväll och kollade in, men efter att ha läst menyn och kikat runt lite kände varken jag eller Jonathan för det, så vi gick vidare. Men eftersom det sen var pappas födelsedag var det bara att följa med. Tur det, haha.Hur som helst, vi fick menyer och beställde dricka och mat helt normalt, på pappret fanns det även små faktarutor om medeltidens syn på bestick och så vidare, att man inte använde gafflar då det var "djävulens verk" till exempel, men jag tänkte inte mer på det. Kul med lite info bara liksom. Men sen när vi fått vår mat, bestående av en halv kyckling med ett brinnande spett i (som killen sedan slukade..) på massa kål med honung i en träskål, och det enda som fanns att äta med var en kniv, blev man lite fundersam..


Man tittar då på servitören som ler glatt och förklarar att "nej, gafflar får ni inte, det ni äter med är händerna och kniven, servetten är duken ni har framför er, smaklig måltid!". Man ba jahapp, okej, då kör vi. Så det var bara att börja äta. I början kändes det väldigt konstigt och väldigt kladdigt att äta med fingrarna, speciellt när man skulle dela nånting, men efter ett tag struntade man i det och bara åt, haha. Hela upplevelsen var så häftig och ny, men nu i efterhand kan jag ärligt säga att svenskt bordskick ändå är ganska bra. Och jag är glad att jag lever på 2000-talet, och inte då. Även om det var kul att mini-testa.

Onsdag 11:48


Det som bara skulle blivit en tjejkväll utvecklade sig vidare till en sleepover, så jag har haft sovsällskap inatt, gosigt värre. Två madrasser, tre tjejer, en oerhört irriterande fluga/fjäril och mitt lilla rum - perfektion. Vaknade för två och vinkade de hejdå för en timme sen, och nu ska jag göra något av denna dagen. Önskar bara jag visste vad. Jag är på sånt riktigt städhumör så att jag lätt hade kunnat gå igenom varenda låda här hemma eller liknande, men just nu passar det inte att göra något sånt. Irriterande, men kan inte göra nått åt det. Så jag får tvinga fram lite inspiration och hitta på något annat istället.Tips mottages mer än gärna.
Hörs senare, adios.

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0