Låt oss sväva bort tillsammans.



Hej och hejdå, nu åker jag iväg på 18-årsfest hos Julia. Kameran är med och håret är plattat så det kommer förhoppningsvis bli en väldigt bra kväll.
Vi hörs mer imorgon, pusshej, ha det bäst och ta hand om er. 

4 från helgen


1. coolt mys hos johanna i lördags 2. lyckad choklad, eller inte 3. kärlek 4. i fredagskväll

God morgon, sista dagen i april. Galet. En tredjedel av året har redan gått. Känns ju inte så alls, eller vad säger ni? Tror det är för att man alltid är så inriktad på sommaren och vintern att man liksom glömmer bort att det finns en vår och en höst också haha. Men men, nu kommer maj iallafall. Och maj brukar vara bra. 

Har iallafall som vanligt sovmorgon eftersom det är tisdag och väntar just nu mest på att klockan ska bli halv så att jag kan börja cykla ner. När jag kommer dit väntar matte, NO och en väldans massa historia innan vi får mini-ledigt och valborgskvällen kommer kunna spenderas på 18-årsfest/grillfest hemma hos Julia med en massa annat folk. Kommer bli kul. Och det är alltid skönt med en extra ledig dag mitt i veckan. Sovmorgon deluxe. Fint.

Recept; fryst cheesecake med passionsfrukt

 


Det här är förmodligen och förhoppningsvis den absolut sämsta bilden jag någonsin kommer publicera på något ätbart i denna blogg, men min egen kamera var död när tårtan var klar och mammas iphone har inte den perfekta upplösningen. Så nu blev det såhär. Dock kan jag lova att  själva cheesecaken väger upp den inte jättefina bilden med hur den smakar. Receptet kommer från början från Mitt Kök-tidningen men jag har ändrat om en hel del, så detta är min version.

Frozen cheesecake med passionsfrukt och lime
10-12 personer

Botten
15 digistivekex
75 g smör

Cheesecake-smet
3 ägg
2 dl socker
200 g naturell philadelphiaost
1 vaniljstång
2 lime (rivet skal från 2 och saft från 1/2)
5 passionsfrukter
3 dl vispgrädde

Garnering
2 passionsfrukter
Färska hallon

Hur; Krossa kexen i en matberedare eller med ex. en kavel (lägg då kexen i typ.. tre påsar så att det inte rinner ut) och blanda sedan med smält smör. Tryck ut smulorna/degen i en vanlig rund form (24cm i diameter) och platta till så att det blir jämt.

Dela sedan upp äggen i gulor och vitor och vispa vitorna till ett hårt skum i en bunke. Dela och skrapa ur fröerna ur vaniljstången och blanda med gulorna i en annan skål, tillsätt sedan sockret och osten och vispa ihop tills smeten är jämn och fin. Gröp ur passionsfrukterna och sila/pressa ur saften, släng kärnorna. Riv limeskal och häll i + saft efter vad man tycker smakar bra. Vispa sedan grädden och vänd i den och sedan äggvitorna. Rör tills allt är blandat. Häll ut i formen och ställ i frysen minst 5 timmar, jag hade min över natten. Ta fram en stund innan servering. ungefär 30 min, och garnera med urgröpta passionsfrukter och hallon.

Emilia Pettersson, 21 år från Värnamo, Småland. Har en enorm förkärlek till fint porslin i stora högar, jordnötssmör i enorma mängder, långa promenader i skogen och att somna till ösregn utanför.

RSS 2.0